Pages

Friday, 15 March 2013

#PrayForSabah : [PANAS] @abby_abadi211 menjadi heroin kepada @jacelkiram\
Abby Abadi yang sudah menghantar borang keahliannya kepada PAS menuduh 'Troopers UMNO' yang menyerang puteri Sultan Jamalul Kiram III iaitu Jacel Kiram. Kenyataan Abby Abadi ini memang tidak berasaskan sengaja mempolitikkan isu pencerobohan di Lahad Datu.

Isu keselamatan negara bukan boleh dipolitikkan. Abby Abadi yang kini dikenali sebagai 'Ostazah Abby' cuba untuk menimbulkan fitnah dengan menyatakan individu yang menyerang Jacel Kiram di laman Twitter adalah 'Troopers UMNO'. 

Aku ingin menanya kepada semua pembaca blog ini. Adakah semua individu yang menggunakan Twitter adalah ahli UMNO? Ahli-ahli 'PR' tak guna twitter ke? 

Ostazah Abby jangan sedap-sedap munuduh orang sesuka hati. Jangan 'kerana mulut badan binasa'. Adakah Ostazah Abby tanya setiap individu yang menyerang Puteri Jacel itu adalah ahli UMNO atau ahli PR melalui direct message??

Aku yakin Ostazah Abby takkan buat macam tu. Dia bukan rajin sangat nak selidik pun. Apa yang dia dengar dan pandang, itulah yang dia sebarkan kepada masyarakat. Ye dok?

Bawa bersabarlah wahai Ostazah Abby. Jangan kerana anda menyokong PAS, anda boleh menuduh UMNO dengan sesuka hati. Orang lain pun terkenal juga, tapi takdalah 'taksub' macam kau. Inilah yang dikatakan 'artis politik'. 

Tulis username Twitter bukan main lagi, 'Mencari Redha Allah' la. tapi dengan cara inikah kau mencari redha Allah? Dengan menyebarkan fitnah? Apalah kau ni Abby. Kalau tak tau lebih baik diam. Jangan bersuara. Kang buruk padahnya. Fikir baik-baik ya OSTAZAH ABBY.0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels