Pages

Friday, 8 March 2013

#PrayForSabah : [PENDEDAHAN] Bukti Lengkap Bahawa Ini Bukan Mayat Anggota Keselamatan Malaysia Seperti Yang Dikatakan Oleh Pihak Pembangkang.

Semalam kecoh dengan desas-desus ekoran fitnah dari pihak Penceroboh Sulu dan Pembangkang dari negara kita mengatakan bahawa mayat-mayat yang dijumpai oleh anggota keselamatan kita itu merupakan mayat anggota PDRM. Sekali pandang memang logik. Dua kali pandang pun logik juga kerana gambar ketika mayat itu dijumpai sememangnya 100% nampak betul dengan apa yang pembangkang katakan.

Dipercayai gambar itu telah dimuatnaik dari laman facebook seorang aktivis tegar MNLF dan mendakwa dirinya adalah Nur P.Misuari, iaitu pengerusi MNLF.

Disini dilampirkan screenshot:


Dilaman FB ini, pelbagai hasutan telah dilakukan supaya dapat menarik rakyat Sabah untuk bersama mereka. Nasib baik tiada yang termakan dengan kata-kata syaitan darinya itu.

Disini pula adalah gambar yang telah dimuatnaik ke lamannya:Gambar diatas berjaya memikat hati rakyat Malaysia bahawa Kerajaan Malaysia ialah penipu kerana menyatakan itu bukan mayat anggota PDRM. Kebetulan pada hari tersebut, kenyataan Ketua Polis Negara ada menyatakan bahawa jumlah keseluruhan kematian Penceroboh Sulu tidak akan diumumkan sehingga Ops Daulat selesai. Ketika ini, media pembangkang tak henti-henti menyebarkan fitnah ini. Adakah mereka ada menerima elaun khas daripada MNLF? Atau mereka takut Anwar dipenjarakan lagi?

Hakikatnya, gambar diatas adalah bukan mayat anggota PDRM. Jangan jadi bodoh percaya kepada mereka. Sedangkan sudah angkat bendera putih pun sempat lagi ambil kesempatan untuk bunuh Komando VAT69 kita, lagikan pula isu gambar yang sekecil pajera hadapan senjata mereka?? Fikir-fikirkan sejenak la yer... Takkan dah lupa?

Ini adalah gambar yang membuktikan bahawa gambar diatas adalah fitnah:   Gambar kecil itu adalah gambar Penceroboh Sulu yang mati ditembak ditempat lain, dan 'gambar yang difitnah' itu pula menunjukkan bahawa mayat itu cukup sifat berpakaian ketenteraan Sulu.

Antara yang dinafikan daripada gambar asal:

  • Kasut but operasi yang dipakai adalah sama, manakala kasut but operasi pasukan PDRM tidak ada yang Issue. Yang ada dijual di Malaysia hanyalah jenama SWAT, MAGNUM, 5.11
  • Stokin yang dipakai adalah sama dengan anggota Ketenteraan Sulu yang lain (Stokin pun Issue?).
  • Pasukan PDRM memakai tali pinggang operasi, manakala mayat ini tidak memakainya.
  • Terdapat mayat yang memakai but issue dari Angkatan Ketenteraan Filipina, manakala pasukan PDRM tidak mempunyai but operasi issue, kecuali but kawad sahaja.Pembangkang memang suka menipu untuk kepentingan sendiri. Bo La Wei.

0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels