Pages

Sunday, 7 April 2013

#PRU13 : Harun Din Tidak Setuju Dengan Nik Aziz Dan Hadi Awang #BetterNation #GE13


Timbalan Mursyidul Am PAS, Ustaz Haron Din tidak bersetuju dengan kenyataan Nik Aziz dan Hadi Awang yang membenarkan kalimah Allah digunapakai oleh orang bukan Islam terutamanya Kristian kerana mengubah perkataan 'god' atau 'lord' kepada Allah.

Ustaz Haron Din menerima ugutan dan maki hamun kerana bercanggah dengan persetujuan Pakatan Rakyat dan menganggapnya berfikiran sempit, tidak faham situasi, tidak reti bahasa dan lain-lain lagi. Namun begitu, beliau tetap dengan pendiriannya untuk mempertahankan kalimah Allah dari digunapakai oleh orang bukan Islam. 

"apa tujuan orang kristian nak terjemah daripada god kepada Allah?" ucapan Ustaz Harun Din.

Anwar Ibrahim pula tetap dengan pendiriannya membenarkan sahaja kalimah Allah digunakan oleh orang bukan Islam kecuali tidak mengubah maksud asalnya. Tidak mengubah maksud asalnya macam mana tu bang non oi? Kalau dah masuk dalam kitab bible tu memang akan mengubah maksud asal Allah yang sebenar. 

Kita sepatutnya menolak Pakatan Rakyat kerana mereka telah memperalatkan kalimah Allah demi kepentingan politik bersama. Adakah layak mereka mentadbir negara? Anda fikir-fikirkanlah, PAS sekarang ini sudah jauh terpesong dan hanya menggunakan Islam sebagai pemanis di bibir sahaja.

Rakyat Kelantan harus sedar dan terima bahawa Nik Aziz semakin terpesong dengan mengeluarkan fatwa-fatwa yang berbaur politik bukannya demi kebenaran Islam. Antara bukti kesesatan Nik Aziz adalah seperti tampal bendera PAS dapat pahala , solat UMNO tiada pahala dan bermacam-macam lagi fatwa mengarut yang dikeluarkannya.


0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels