Pages

Tuesday, 23 April 2013

#PRU13 : Taklimat SUARAM Didedahkan #BetterNation #Vote4BN

Transkrip taklimat yang dipaparkan ini merupakan taklimat SUARAM kepada 35 orang  MPP Keadilan, ia juga bukti skandal Scorpene yang dicipta oleh pembangkang sebenarnya bertujuan menjadikan isu ini sebagai 'peluru' kempen mereka dalam PRU13.
Aduan SUARAM kepada Mahkamah Antarabangsa dibuat kerana mereka tahu Perancis serius terhadap korupsi dan rasuah selepas pembunuhan 12 orang di Pakistan.

SUARAM juga tahu walaupun aduan dibuat tanpa bukti yang kukuh, kerajaan Perancis akan menggunakan kuasa perundangan mereka untuk mengadakan siasatan walaupun ia melibatkan rakyat negara lain.

Agenda pembangkang adalah untuk menjadikan isu Scorpene sebagai bullet PR dalam PRU13 :
 Transkrip taklimat SUARAM di atas membuktikan bahawa skandal Scorpene dicipta oleh pembangkang tanpa bukti dan sama sekali tidak berasas. Maka tidak hairanlah jika tiada pembicaraan di Perancis, sebaliknya kerajaan Perancis hanya menjalankan siasatan berdasarkan aduan SUARAM.
Bahasa mudah faham, SUARAM mengadu kepada Mahkamah Antarabangsa, kerajaan Perancis membuat siasatan berdasarkan aduan, pembangkang melalui media mereka memainkan isu ini kononnya terdapat perbicaraan di Perancis.

Marina China, S.Ambiga, Steven, Cynthia dan Kin Woon Dalang Ganggu Gugat Politik Sarawak!
Kiriman emel Kin Woon kepada Marina Chin pula membuktikan bahawa tuduhan yang dibuat oleh Global Witness dengan mengaitkan Taib Mahmub terlibat adalah tuduhan yang dirancang untuk memberikan persepsi kepada rakyat bahawa Ketua Menteri itu korup.

Ia juga menunjukkan bahawa pihak Global Witness telah dibeli untuk membuat laporan berdasarkan maklumat 'hear say' malah laporan yang mengaitkan Tan Sri Taib Mahmud tanpa disertakan bukti yang kukuh.
Seterusnya Double-Y0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels