Pages

Friday, 12 April 2013

#TukarKelantan : [VIDEO EKSKLUSIF] Kekejaman #RejimPAS Terhadap Pelajar Pondok #Vote4BNNampaknya slogan PAS 'Membangun Bersama Islam' merupakan hiasan ditepi jalan sahaja. 'Indah khabar dari rupa' dan 'cakap tak serupa bikin' memang kata-kata yang sesuai diberikan kepada PAS.

Terbaru Majlis Daerah Tumpat menyita pondok Annajmiyah di Pengkalan Kubur, Tumpat. Adakah ini tindakan yang dibuat untuk membangun bersama Islam?? 

Kami sempat berjumpa dengan Tok Ayah Haji Lah iaitu pengasas pondok Annajmiyah untuk mendapat kepastian tentang kes tersebut.

Memang benar notis sita ditampal di dinding bagunan pondok yang sedang dibina.Saya hairan dan musykil kenapa sekarang baru nak sita? Tok Ayah Haji Lah memberitahu kami yang pondok tersebut sudah berusia 30 tahun. Kenapa tidak disita dahulu saja semasa Tok Ayah Haji Lah menyokong PAS? Kenapa selepas Tok Ayah 'TUKAR' baru nak ambil tindakan?

Saya hairan dan pelik. Kenapa pondok tempat belajar agama disita tetapi port karaoke haram dibiarkan berleluasa? Untuk mendapat kepuasan pada hari yang sama, kami cuba melawat sebuah tempat karaoke haram yang pernah didedahkan dalam Tukar-Kelate sebelum ini.

Nampaknya tempat karaoke tersebut masih beroperasi seperti biasa seperti tiada apa-apa tindakan yang dikenakan. Macam yang penulis katakan sebelum ini, asalkan kita sokong PAS bukan sahaja karaoke, pusat pelacuran pun PAS akan halalkan.Tengoklah gelagat pak lebai PAS yang syok menyanyi sambil berjoget di tengah pagi. 

Sampai bila nak biar pemimpin islam palsu menerajui kepimpinan Kelantan?

0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels