Pages

Tuesday, 18 June 2013

Taktik Pembangkang Untuk Hadapi #PRU14 Terbongkar

Sejak 2008 sehinggalah kepada 5 may 2013, Pakatan lebih fokus ceramah.

Siang malam berceramah.
Ceramah di kampung tiap malam.
Tak cukup ceramah siap buat forum.
Forum pulak siang malam.
Dalam forum pun ada ceramah.

Tak cukup dengan ceramah dan forum, Pakatan buat makan malam.
Makan malam ada ceramah lagi.
Tak cukup dengan makan malam, mereka buat high tea.
High tea ada ceramah pulak lagi.

Tak cukup dengan ceramah, dia berceramah dalam twitter.
Siang malam 24 jam ceramah.

Fokus ceramah bagitau BN bla bla bla...
Kita kena ubah bla bla bla...

Bila dah perintah negeri, mereka ceramah lagi sekali.
Rakyat dan pengundi dah hantar mereka untuk bawak kesemua isu dalam parlimen.
Tapi parlimen mereka nak boikot.

Tak best pasal dalam parlimen kaedah ceramah tak laku.

2008-2013 ceramah.
2013-2018 takkan ceramah lagi ?

Yang bestnya pulak, ramai penjongos PERCAYA CERAMAH POLITIK BOLEH SELESAIKAN MASALAH NEGARA..

Aduh mana pergi keintelektualan fahaman politik?

Tak puas ceramah, dia demo. Lepas demo dia ceramah.
Dia ceramah apa yang berlaku dalam demo.
Yang best tu pulak, waktu demo pun dia ceramah.

Masalah rakyat boleh selesai dengan kaedah ceramahkah?
Perbincangan hala tuju negara boleh selesai kaedah ceramahkah?
Dasar negara boleh diubah melalui ceramah ke?

2008-2013 ceramah.
2013-2018 ceramah.
2018-2023 ceramah.
2033-2038 ceramah..

Teringat kata orang tua-tua. Orang yang cakap banyak sebenarnya habuk pun takdak..

0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels