Pages

Wednesday, 24 July 2013

#PRKKualaBesut : Kenali Calon PAS #N01KualaBesut Che Long Dengan Lebih Rapat


Nampaknya pengundi di N01 Kuala Besut perlu tahu serba sedikit tentang latar belakang seorang calon PAS ni dahulu sebelum keluar mengundi dan memilihnya sebagai wakil rakyat. Dari pandangan ambo, Ambo rasa Che Long ni seorang yang pentingkan 'business' dari rakyat yang dijaganya.

Buktinya jelas bahawa beliau pernah menyatakan untuk meletak 'ORANG UPAHAN' untuk menjaga Kuala Besut apabila beliau diberi mandat. Wakil rakyat apakah ini? main letak orang upahan bagai sebagai ganti. Baik PAS letak orang upahan dia sebagai calon.

Bagaimana jika rakyat mempunyai masalah, adakah beliau sendiri yang akan turun padang atau orang upahannya yang akan turun padang? sendiri fikirlah. Che Long ni kan 'busy' di Kelantan. Jarang sekali nak balik Kuala Besut.

Selain itu, Che Long ini merupakan seorang kontraktor Kelas A yang samseng jalanan. Beliau sendiri mempunyai berpuluh saman jalanraya yang belum dijelaskan. Orang seperti inikah yang kita perlu pilih sebagai wakil rakyat? Bila dikenakan denda di atas kesalahan yang dilakukan, beliau seperti tidak menyedari kesalahannya. 

Hari ini, 24 Julai 2013, saya menyeru semua pengundi N01 Kuala Besut untuk mengundi calon BN iaitu Tengku Zaihan yang jauh lebih baik dan lebih kualiti dari calon PAS Che Long. Undi anda adalah untuk masa depan anak cucu anda. Selamat menunaikan tanggungjawab anda sebagai pengundi.

Kedah Ke KL

0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels