Pages

Friday, 30 August 2013

#TandaPutera : Apa Kaitan Keturunan 'LIM' dengan 13 Mei??


Kalaulah DAP diangkat menjadi Kerajaan Persekutuan pada PRU14 nanti, pasti para penggiat seni terutama seni lakonan mengalami kerugian yang amat besar akibat daripada sikap pemimpin seperti Lim Guan Eng ini apabila beliau menerajui negara. Usahkan kata negara, baru sahaja mentadbir Pulau Pinang  sudah memecah rekod dengan 'melarang' filem "Tanda Putera" untuk ditayangkan di panggung sekitar negeri tersebut.

Adakah Lim Guan Eng mempunyai agenda atau sebab tersendiri yang mendorong beliau untuk melarang rakyat Pulau Pinang dari menonton filem terbabit. Sepatutnya kuasa untuk membenar dan melarang penayangan sesuatu filem di panggung terletak pada LPF (Lembaga Penapisan Filem), bukannya kerajaan negeri.

Takut pecah tembelang siapa sebenarnya Lim Kit Siang dengan tragedi 13 Mei ke apek? Haiyaaa. Orang sudah boleh baca lu punya otak la apek. Tak perlu takut dengan sejarah. Walaupun Lim Guan Eng melarang filem terbabit di tayangkan di panggung sekitar negeri itu, rakyat Pulau Pinang bukannya buta IT. Mereka boleh menonton filem terbabit dari sumber yang lain. Semestinya mereka akan mengkaji apa sebenarnya yang membuat filem ini dilarang oleh Lim Guan Eng.

0 comments:

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels