Pages

Monday, 4 November 2013

PAS Pecah Tembelang Di Hari Terakhir Berkempen di #PRKSgLimau

Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Kata-kata seperti ini sesuai ditujukan kepada jentera PAS PRK Dun Sungai Limau yang telah gagal untuk mengaibkan BN tetapi akhirnya tempiasnya terkena pada diri sendiri. 

Sebelum ini saya telah menulis artikel tentang Replika Patung Kaki yang digantungkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab di sekitar kawasan Sungai Limau. Replika patung kaki yang ditulis 'kaki ustaz' tersebut memberi maksud tersendiri yang sudah pastinya ada kaitan dengan mantan MB Kedah yang telah kembali ke rahmatullah. 

Perbuatan menggantung replika kaki tersebut telah mengguris hati banyak pihak terutama sekali ahli keluarga dan saudara mara Allahyarham Ustaz Azizan. Bagi pihak yang tidak berfikir tanpa usul siasat pasti akan menuduh pihak BN yang menggantung replika tersebut.

Walaubagaimanapun, Pengerusi BN Bahagian Jerai telah membuat laporan polis untuk membuka kertas siasatan mengheret pihak yang bertanggungjawab ke muka pengadilan. Hasil dari maklumat orang kampung, satu tangkapan berjaya dilakukan terhadap 2 orang lelaki Melayu kerana disyaki menggantungkan replika kaki tersebut di Kampung Batu 16. Apabila soal siasat dijalankan, lelaki terbabit merupakan ahli PAS dari kawasan Pokok Sena. 

psstt : gambar siap pakai kopiah, tetapi akhlak memalukan. 


Inilah PAS. Budak yang tidak tahu apa-apa pasal politik dijadikan alat untuk meraih undi. Terdesak sangat ke sampai budak yang sedang tunggu keputusan UPSR pun dijadikan alat politik?


AYUH KITA BERHIJRAH ESOK.

P/S : Salam Maal Hijrah kepada semua pengundi N20 DUN Sg Limau dan seluruh umat Islam.
1 comments:

Anonymous said...

Kedunguan Mahfuz, kebanggaan kami
-PAShit

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels