Pages

Sunday, 23 March 2014

#PRKKajang: ANWAR LABUR, WAN AZIZAH TABUR #TolakWAWI #CalonBoneka


TAK dinafikan, Wan Azizah ini dari segi latar belakang akademiknya memanglah cemerlang. Kalau tak kahwin dengan Anwar, Wan Azizah mungkin antara beberapa kerat orang Melayu yang pakar dalam bidang perubatan mata di Malaysia hari ini.

Kecerdikan lampau Wan Azizah bagaimanapun tidak mampu menghalangnya dari menjadi alat untuk kepentingan politik suaminya. Ini dah masuk kali kedua air mata Wan Azizah dijadikan modal simpati bila Anwar terperangkap kerana terlalu suka menaburkan air mani di punggong lelaki.


Dulu atas cadar dan tilam di Trivoli Villa, kini, 4cm dalam dubor Saiful.

Terpaksalah anak ikan Anwar, Rafizi Ramli kehulu ke hilir menipu orang kampung di Kajang bahawa DNA itu tidak boleh ditentukan asal dari air mani atau tidak, boleh jadi asal dari rambut yang dimasukkan ke dalam dubor Saiful, temberang Rafizi. Entah apa pengalaman dia dalam bidang DNA pun tak tahu, tapi itulah yang dia dok canang beberapa hari ini di Kajang.

Walhal, berdasarkan nota Mahkamah, DNA tu adalah dari ekstrak air mani (haploid, 23 kromosom) – kenyataan itu tidak disangkal oleh peguambela Anwar sendiri.

Anyway, balik pada cerita Wan Azizah tadi memang sejak mula dia terlihat dipergunakan untuk kepentingan Anwar – yang kalau ikut kelayakan akademiknya, sekadar cukup-cukup nak jadi pegawai rendah kerajaan, tapi boleh membonekakan Wan Azizah yang bergelar doktor pakar bertauliah.

Sebab itu jalan ringkas yang digunakan Wan Azizah setiap kali dipergunakan suaminya ialah dengan menaburkan air mata, nak tarik simpati. Kalau nak lawan fakta, sudah tentu kalah. Dalam kes Kajang ini pun serupalah, sebaik Anwar dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun, nombor satu Wan Azizah buat ialah tabur air mata dulu di khalayak ramai supaya orang boleh ambil gambar.

Gambar itu pulak, disebar-sebarkanlah ke seluruh Kajang seolah-olah setiap masa Wan Azizah ini berendam air mata, walhal kalau tidak silap penulis, hanya 2 kali saja Wan Azizah menangis sejak Anwar dijatuhkan hukuman, pertama kali di Mahkamah pada 7 Mac, kedua, pada Konvensyen Pakatan Rakyat keesokkan harinya.

Lepas pada itu, tidak sekali pun Wan Azizah menitiskan air mata, menunjukkan, takdelah sedih mana pun bila Anwar masuk penjara. 4 cm air lekit tu masuk dalam dubor Saiful, nak sedih apa, bukti dah jelas.

Jadi rakyat Kajang ingatlah ini, memang betul Wan Azizah akan menang di Kajang (sentimen Cina menolak BN masih tak berkurang sejak PRU13), tapi anda sebenarnya bukanlah mengundi manusia kalau memangkah PKR, tapi mengundi boneka yang telah bersumpah seumur hidup akan setia kepada suami dan suaminya sahaja tidak kira apa.

Mana ada cerita kepentingan rakyat sama sekali.

Source: MyKMU

1 comments:

Nakhoda Kuala said...

Salam bro! Tolong linkkan blog http://nakhodakuale.blogspot.com/ .
Terima kasih .

Post a Comment

Share

Blog Archive

PING BUSUK !

Ping Je

Labels